Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

«Πέρασε» το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»

Όπως ήταν αναμενόμενο, και παρά την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο που αφορά το γήπεδο «Αγία Σοφία» της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και το ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής.


Πήρε τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είπαν όχι. Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκαν.
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, «Στο άρθρο 81 και 82 αναβαθμίζεται πολεοδομικά η ευρύτερη περιοχή. Γίνεται μια σημαντική παρέμβαση. Σέβεται το περιβαλλοντολογικό ισοζύγιο. Δεν υπάρχει υποβάθμιση. Εμμένουμε όπως αναφέρεται και στις διατάξεις, δεν υπάρχει άλλη τροπολογία. Θα προχωρήσουν ως έχουν το άρθρο 81 και 82».

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, θα προωθηθεί και θα γίνει νόμος του Ελληνικού Κράτους. Οι Πρόεδροι της Βουλής θα αποφασίσουν σε πόσες συνεδριάσεις (1 έως 3) της Ολομέλειας και πότε θα συζητηθεί πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Η ΑΕΚ έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άλλη Πέμπτη (10 Ιουλίου), ημερομηνία όπου κλείνει το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.  Σε αντίθετη περίπτωση μετά από διακοπή, στις 22 του μήνα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος,  αναμένεται  να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το β’ θερινό τμήμα της Βουλής.
Αν συμβεί το δεύτερο, τότε θα υπάρξει νέα καθυστέρηση και στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει τις άδειες οικοδόμησης του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγή : aek24hours.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου