Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ο ιδιωτικός στρατός και οι φασίστες που περιγράφετε υπάρχουν... αλλά αλλού!

Η μανία να περαστούν οι οπαδοί της ΑΕΚ για ...φασίστες και ακροδεξιοί επειδή διαφωνούν με τον Βασιλόπουλο και τους αντιφρονούντες έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί εκνευρισμό καθώς η σχέση της με την πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη.


Ο Τύπος που πρόσκειται στην αριστερά προσπαθεί να πολιτικοποιήσει την κόντρα των Δημάρχου-κατοίκων με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς τα κίνητρα των τελευταίων αφορούν αποκλειστικά την ομάδα τους.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών επιχειρείται η παρουσίαση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, ως μπροστάρηδες του ...κεφαλαίου ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ανάμεσά τους έχουν εισχωρήσει ακροδεξιοί πόλοι που τους καθοδηγούν. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη θέλει να διχάσει την κόσμο της ΑΕΚ, του οποίου τα κίνητρα αφορούν μόνο το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, όπως ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της η Original.

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι η δημιουργία φαντασμάτων. Και οι άνθρωποι που βλέπουν σκοτεινά συμφέροντα που καραδοκούν για να αποκτήσουν το άλσος εις βάρος του Δήμου και των πολιτών, είναι πανεύκολο να μετατρέψουν όποιον είναι αντίθετο με αυτούς σε φασίστα και παρακινούμενο από ιδεολογίες που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τη λαϊκή ΑΕΚ.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας των συντακτών αναφέρεται –στο κείμενο που αφορά το ρεπορτάζ για τον ...δάχτυλο της Χρυσής Αυγής στην ΑΕΚ- και το όνομα του –οπαδού της ομάδας- Γιάννη Λαγού ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή. Δυστυχώς ο συνάδελφος πιάστηκε αδιάβαστος καθώς στην ...έρευνά του θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για το τι είχε συμβεί σε αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο όταν ο Λαγός με μία παρέα Χρυσαυγιτών έκαναν την εμφάνισή τους στη θύρα 21 –με στόχο να εισχωρήσουν την ...ιδεολογία τους στην εξέδρα της «Ένωσης»- με πανό ρατσιστικού χαρακτήρα και με την οικογένεια της ΑΕΚ να τους αποβάλλει από το γήπεδο εντός ολίγων λεπτών με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο.

Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε και εντάσσονται στο πλαίσιο της δημιουργίας εχθρών, καθώς ο κόσμος της ΑΕΚ κόπτεται μόνο για το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερό του όνειρο.

Επίσης, ο συνάδελφος είναι ανενημέρωτος και για τη σχέση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία, η οποία φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Διομήδη Άργους για το πρωτάθλημα χάντμπολ στην Κυψέλη. Δυστυχώς, όλα όσα περιγράφει, έχουν γίνει, περίπου 10 στάσεις παρακάτω με τον ηλεκτρικό. Εισχώρηση της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα, καλή σχέση με την Αστυνομία (και με ισχυρό άνδρα ΠΑΕ να επιστρέφει περίστροφο που είχε κλέψει οπαδός από αστυνομικό), η πεμπτουσία του ιδιωτικού έμμισθου στρατού. Δυστυχώς όμως εκεί, ούτε πορεία έχει διοργανωθεί, ούτε συγκέντρωση κατά του σταδίου Καραϊσκάκη εντός του Δήμου Πειραιά έχει επιχειρηθεί, ούτε σωρηδόν ανακοινώσεις του πολιτικού και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Aναλυτικά το ...ρεπορτάζ

"Εκτός από την τρομοκρατική στοχοποίηση ενός εναλλακτικού στεκιού, αρκετά εύγλωττη είναι επίσης η υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς επιχειρηματολογίας για τη δικαιολόγηση αυτών των επιθέσεων. Στα σάιτ των ΑΕΚτζήδων οι φωνές υπέρ του νέου Ρυθμιστικού δεν περιορίζονται στο οπαδικό όραμα της ανοικοδόμησης του γηπέδου (με την οποία κανείς δεν διαφωνεί), αλλά περιλαμβάνουν και συνοπτικές διακηρύξεις υπέρ της ανεμπόδιστης δράσης «επενδυτών», όπως ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, ώστε «να βρει δουλειά ο κόσμος». Οταν πάλι τον περασμένο Μάρτιο οπαδοί της ΑΕΚ επέδραμαν στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου, τα φέιγ βολάν που άφησαν πίσω τους κατήγγειλαν με χρυσαυγίτικο λεξιλόγιο τον ΣΥΡΙΖΑ σαν «τουρκολάγνο» και «λαθρολάγνο». Είναι προφανές ότι, με όχημα το φαραωνικό σχέδιο μιας νέας «Αγια-Σοφιάς», έχουμε πλέον απομακρυνθεί έτη φωτός από τον Μάρτιο του 2013, όταν η «Ορίτζιναλ» δεν δίστασε να καταγγείλει δημόσια τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη με το (ορθό) σκεπτικό πως ένα προσφυγικό σωματείο δεν είναι δυνατόν ν' αποδέχεται ένα πολιτικό πρόγραμμα εξανδραποδισμού και εξόντωσης των σημερινών προσφύγων.

Πώς να ερμηνεύσουμε αυτή τη δραματική ανατροπή; Ως γνωστόν όλοι οι οπαδικοί σύνδεσμοι διχοτομούνται παραδοσιακά μεταξύ μιας ακροδεξιάς και μιας αντιφασιστικής-αντιεξουσιαστικής συνιστώσας, με τον μεταξύ τους συσχετισμό να ποικίλλει έντονα από ομάδα σε ομάδα (7-10). Στην περίπτωση της ΑΕΚ κυρίαρχη τάση υπήρξε ιστορικά η δεύτερη, παρ' όλο που δεν λείπουν και εδώ οι σποραδικές επιδείξεις ναζιστικών συμβόλων (11-13). Από την αρθρογραφία της Χρυσής Αυγής γνωρίζουμε πως η οργάνωση των Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη κατέβαλε αλλεπάλληλες προσπάθειες για να εκτοπίσει από τις οργανωμένες κερκίδες της ομάδας τα «αναρχοκομμούνια»˙ στο δύσκολο αυτό πεδίο έδρασε, πριν από χρόνια, και ο έγκλειστος πλέον καθοδηγητής της στον Πειραιά, Γιάννης Λαγός. Η απουσία κάποιου ισχυρού παράγοντα στην ηγεσία της ΠΑΕ καταδίκασε αυτές τις προσπάθειες σε αποτυχία.

Με την επάνοδο του εφοπλιστή Μελισσανίδη και το λανσάρισμα της «Αγια-Σοφιάς» οι υλικές και ιδεολογικές προϋποθέσεις του μετασχηματισμού της προσφυγικής οπαδικής ταυτότητας από ριζοσπαστική σε εθνικιστική και κατ' επέκταση φασιστική έχουν πιθανότατα εκπληρωθεί (14). Η πρόσφατη ένταξη στη διοίκηση της ΑΕΚ του τέως αρχηγού της Αντιτρομοκρατικής και υποδιοικητή της ΕΥΠ, Φώτη Παπαγεωργίου, εξέλιξη που επισημοποιήθηκε την επομένη του πογκρόμ της Ν. Φιλαδέλφειας, σίγουρα δεν μας καθησυχάζει."

Πηγή : aekvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου