Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ο Βασιλόπουλος τον… χαβά του

Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε χτές η παράταξη «Δύναμη Πολιτών», στην οποία αναφέρει ξανά βαριές εκφράσεις και καλεί την ΑΕΚ να αναλάβει ευθύνες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και την προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας την οποία συνδιοργάνωσε η «Δύναμη Πολιτών», η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε ούτε καν να προσεγγίσει το Π.Π.Ι.Ε.Δ υπό το φόβο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων επεισοδίων.

Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, η Αστυνομία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου, αν και υπήρχε σχετική διαβεβαίωση γι’ αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν, οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ να εισβάλουν στο θέατρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. αφαιρώντας από εκατοντάδες συμπολίτες μας το δικαίωμα να ακούσουν, να ενημερωθούν, να προτείνουν, να εκφραστούν. Με τραμπουκισμούς, ύβρεις, ειρωνείες και συνθήματα προσπάθησαν να πειθαναγκάσουν τον κόσμο να σιωπήσει, ενώ ακόμη και μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από το Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Οι μέρες θυμίζουν άλλες εποχές.

Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η επίσημη ΑΕΚ και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, όσο και η Αστυνομία και όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που τείνει να επιβληθεί στην πόλη μας.
Ας μη ξεγελιούνται κάποιοι ότι θα μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να επιβάλουν τη σιωπή μας. Η αποχώρηση των πολιτών, χθες, από τον χώρο συζήτησης δεν είναι φόβος. Είναι ενσυνείδητη αποδοκιμασία και άρνηση συμμετοχής στην αρένα.

Με λόγια και έργα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δηλαδή την πραγματική Δημοκρατία».

Πηγή : aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου