Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Πέφτουν τα πρώτα…μπετά για τον «Ναό»

Σε απίστευτους ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Κόντρα στη συνήθη γραφειοκρατία και στα προβλήματα καθυστέρησης που προκύπτουν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι «κιτρινόμαυρες» ενέργειες είναι εντυπωσιακά γρήγορες.


Επειτα και από τη χθεσινή εξέλιξη με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προκηρύξει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει ολοταχώς στις επόμενες κινήσεις για να πέσουν τα πρώτα…μπετά στον «ναό» όλων των Ενωσιτών.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα υπάρξει ανακοίνωση από την «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» με την οποία θα ανακοινώνει την ενεργοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με την οργανωμένη διαφημιστική προβολή που θα υπάρξει, η ΑΕΚ θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες προς τον κόσμο της, ώστε να αναλάβει το «χτίσιμο» του νέου γηπέδου συμβάλλοντας όπως και όσο μπορεί ο καθένας. Στην ΑΕΚ περιμένουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ορίσει κάποιες τελικές παραμέτρους της αύξησης και στη συνέχεια θα προχωρήσουν τη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, προχωρά ολοταχώς το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης. Λόγω φόρτου εργασίας δεν υπήρξε χθες υπογραφή από τον ΥΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Κάτι που ενδέχεται να συμβεί ακόμα και μέσα στην ημέρα, ώστε στη συνέχεια η νομοθετική ρύθμιση να περάσει στα συναρμόδια υπουργεία: στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Γιάννη Μιχελάκη και τέλος το Υπουργείο Οικονομικών και τον Γιάννη Στουρνάρα. Με τις τέσσερις υπογραφές θα δοθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οσον αφορά το ζήτημα της απόκτησης άδειας λειτουργίας για τη χρήση του γηπέδου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (απαραίτητη για κάθε διαδικασία από εδώ και πέρα), τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με το πλάνο. Ηδη, υπήρξε ανάθεση του φακέλου της ΑΕΚ σε αρμόδιο μηχανικό. Επίσης, υπήρξε συνάντηση του μηχανικού με εκπροσώπους της ΑΕΚ, όπου φάνηκε πως τα πάντα είναι σύμφωνα με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου