Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Τι ισχύει για τους κατόχους διαρκείας

Διαβάστε πώς θα παραλάβουν τις μετοχές τους από την «Δικέφαλος 1924».


Έπειτα από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, όλα είναι πλέον έτοιμα για την επανεκκίνηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», μέσω της οποίας ο απλός κόσμος της ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μετοχές της «Αγιά Σοφιάς». 

Βέβαια, η «Δικέφαλος 1924» έχει ήδη χιλιάδες μετόχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κατόχους των φετινών διαρκείας της ΑΕΚ. Μια ερώτηση που μας έχει τεθεί... άπειρες φορές, είναι πώς οι συγκεκριμένοι φίλοι της Ένωσης θα παραλάβουν τις μετοχές τους. 

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή. Καταρχήν τους τίτλους των μετοχών θα τους παραλάβουν, όπως και όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, με την ολοκλήρωση της αύξησης. Ο αριθμός των μετοχών που θα πάρουν στα χέρια τους σχετίζεται με την τιμή του διαρκείας που αγόρασαν, καθώς το 50% αυτών των χρημάτων θα περάσουν από την ΑΕΚ στην «Δικέφαλος 1924». Σε περίπτωση που το ποσό που προκύπτει δεν διαιρείται ακριβώς με το 10 (στα 10 ευρώ έχει οριστεί η τιμή της μετοχής), το... μισό θα πηγαίνει υπέρ του κατόχου διαρκείας και της «Δικέφαλος 1924».

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει αγοράσει διαρκείας των 150 ευρώ, το ποσό που θα δοθεί από την ΑΕΚ στην «Δικέφαλος 1924» θα είναι όχι 75 αλλά 80 ευρώ και ο κάτοχος θα παραλάβει 8 μετοχές για το νέο γήπεδο. Ήδη έχουν προσληφθεί από τη «Δικέφαλος 1924» δύο άτομα τα οποία θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα και θα αναλάβουν να έρχονται σε επαφή το επόμενο διάστημα με τους κατόχους διαρκείας, προκειμένου να τους ενημερώνουν για τη διαδικασία, καθώς για την συμμετοχή στην αύξηση και την παραλαβή των μετοχών απαιτούνται κάποια στοιχεία που δεν ζητήθηκαν με την αγορά των διαρκείας (όπως για παράδειγμα το εκκαθαριστικό της Εφορίας). 

Οι άνθρωποι της «Δικέφαλος 1924» θα φροντίσουν για την παραλαβή αυτών των δικαιολογητικών αρκετά πριν την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, ώστε με το τέλος της διαδικασίας να είναι όλα έτοιμα για να διατεθούν σε όλους τους μετόχους οι τίτλοι των μετοχών τους.

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου