Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Έτοιμο (και) το πλάνο για την χρηματοδότηση της λειτουργίας του γηπέδου

Το οικονομικό και τεχνικό πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια, έχει προετοιμαστεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.


Όμως οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ αυτό, έχουν προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα. Έχουν ετοιμάσει το οικονομικό πλάνο, που αφορά τα λειτουργικά έξοδα του γηπέδου, από την στιγμή που θα παραδοθεί προς χρήση από την ΑΕΚ και μετά.  Πλάνο που περνάει μέσα από την έσοδα της ομάδας αλλά και του ίδιου του γηπέδου. Από τα εισιτήρια δηλαδή, μέχρι την ονοματοδοσία στο γήπεδο αλλά και τις θύρες του.

Το σχετικό πλάνο, αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο που έχει καταθέσει η Δικέφαλος 1924 ΑΕ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα τυχόν μελλοντικά έσοδα της Εταιρίας εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, που στο βαθμό που είναι γνωστοί στη διοίκηση της Εταιρίας, περιγράφονται στο παρόν Ενημερωτικό δελτίο. Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, σημειώνονται τα εξής :

- Καλή αγωνιστική παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ και προβιβασμός της στις ανώτερες κατηγορίες ποδοσφαίρου, αύξηση του μέσου όρου θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και μεγιστοποίηση του αριθμού των ποδοσφαιρικών αγώνων και λοιπών εκδηλώσεων που προσελκύουν κόσμο στο γήπεδο.

- Εύρεση, προσέλκυση και επίτευξη συμφωνίας για την παραχώρηση των δικαιωμάτων ονομασίας του γηπέδου και των θυρών του.

- Συστηματική και δημιουργική διαχείριση με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του γηπέδου για τη δημιουργία και αποδοτική εκμετάλλευση ποικίλων πηγών εσόδων πέραν των αθλητικών δραστηριοτήτων.

- Προσέλκυση επιχειρήσεων και οικονομικά επιφανών ιδιωτών με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των VIP χώρων του γηπέδου.

- Εύρεση και προσέλκυση κατάλληλων ενοικιαστών (tenant mix).

- Δημιουργία ενός προορισμού, με συγκεκριμένο χαρακτήρα και ταυτότητα, ο οποίος θα προσελκύει κόσμο κάθε ημέρα της εβδομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και θα μεγιστοποιεί τα έσοδα του γηπέδου και των φιλοξενούμενων στο χώρο επιχειρήσεων».

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου