Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Σγουρός: «Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξήγησε την απόφαση της Περιφέρειας να στηρίξει την χρηματοδότηση της «Αγιά Σοφιάς» και τόνισε ότι «είναι ένα αναπτυξιακό έργο που αφορά χιλιάδες πολίτες».


Για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σγουρός σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM. Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια εν όψει των εκλογών, όμως του ζητήθηκε να σχολιάσει και την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την στήριξη στην κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», εξηγώντας την σημαντικότητα του έργου τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τους πολίτες.

«Η ΓΓ Αθλητισμού, επί σειρά ετών, χρηματοδοτούσε τα αθλητικά και ερασιτεχνικά σωματεία και δημιουργούσαν μαζί με τους δήμους τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Τώρα, όμως, η ΓΓ Αθλητισμού δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Το 2009 είχε έλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ και είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία Αττικής να συμβάλλει στη ανέγερση του γηπέδου, διότι το παλιό το είχε γκρεμίσει ο κ. Γρανίτσας σε μία βραδιά. Εκεί, είναι πέντε δήμοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και νέα παιδιά.Το γήπεδο πρέπει να γίνει. Και γι' αυτό ήρθε η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και παράγοντές της για επιβεβαίωση αν θα συμβάλλουμε σ' αυτήν την προσπάθεια.
Εμείς, είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση ως νομαρχιακό συμβούλιο. Την ακυρώσαμε, αλλά δεν κλείσαμε τον κωδικό, έχοντας την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί το δρόμο της και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα προχωρήσει. Είναι αναπτυξιακό έργο, αφορά χιλιάδες νέους και μια ιστορική ομάδα που φέρνει τις ρίζες της. Εμείς, με το δήμο συνεργαζόμαστε και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι με την εταιρεία ή άλλα που ακούγονται, βεβαίως υπάρχει πρόεδρος ισχυρός στην ποδοσφαιρική ομάδα.Εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και γίνει η τροποποίηση με το νόμο και γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συμβάλλουμε στις υποδομές σε συνεργασία με το δήμο και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να γίνει το γήπεδο και να στεγαστεί το ιστορικό σωματείο και να επωφεληθούν οι πολίτες, διότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο.
Είμαι από τη Νέα Σμύρνη, Μίλωνας στο μπάσκετ και Πανιώνιος στο ποδόσφαιρο. Ξέρουν τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Συρρέει κόσμος, τα μαγαζιά δουλεύουν. Αυτό (στη Νέα Φιλαδέλφεια) το νέκρωσαν. Αυτά δεν είναι αποφάσεις προσωπικές, έχουν εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο».

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου