Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Επιμένει και... επαυξάνει η κυρία Δούρου, που χαρακτήρισε ραγιάδες όσους υποστήριξαν τις θέσεις της ΑΕΚ

Η υποψήφια περιφερειάρχης, με νέες δηλώσεις, δεν πήρε λέξη πίσω, δεν πήρε θέση για τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας για την "Αγιά Σοφιά", ούτε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποσχέθηκε πάλη για φτηνά... εισιτήρια για τους αγώνες της ΑΕΚ.


Επιμένει στις θέσεις που εξέφρασε την Παρασκευή η κυρία Ρένα Δούρου με νέες δηλώσεις στον RealFM και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα. Η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αλλάξει τις εντυπώσεις λέγοντας γενικά και αόριστα πως είναι υπερ του γηπέδου (αλλωστε και το ΚΚΕ που προτείνει να γίνει με κρατικά λεφτά και να ανήκει στο κράτος υπέρ του γηπέδου δηλώνει), αλλά με τα όσα είπε έστειλε και πάλι το μήνυμα πως η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης θα την έχουν απέναντι στο σχέδιο που προχωράει για την κατασκευή του γηπέδου. Η κυρία Δούρου απέφυγε για άλλη μια φορά να πάρει θέση για τα 20.000.000 ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί για την κατασκευή του γηπέδου από την περιφέρεια που φιλοδοξεί να διοικήσει, απέφυγε να πει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ή όχι την νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και επανέλαβε για κάποια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε αφού προφανώς ακόμη δεν έχει ενημερώθεί πως η Περιφέρεια Αττικής δεν υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει όλο το γήπεδο, αλλά την επιδότηση τους με 20.000.000 που έχουν ήδη εγκριθεί από το καλοκαίρι από το Περιφερειακό Συμβούλιο και περιμένουν την ΑΕΚ.

Επίσης παρότι η κυρία Δούρου δίνει μάχες για την δημοκρατία δεν διστάζει εμμέσως αλλά σαφέστατα να χαρακτηρίσει ραγιάδες όσους υποστηρίζουν τις θέσεις της ΑΕΚ και όχι τις δικές της, ενώ εκεί που εντυπωσιάζει είναι που υπόσχεται(!) φτηνά εισιτήρια στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ λές και αυτό θα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Περιφέρεια Αττικής αν τυχόν εκλεγεί η ίδια περιφερειάρχης! Το κυριότερο όμως που προκύπτει είναι το ότι η κυρία Δούρου δυο μέρες μετά από τις δηλώσεις που ξεσήκωσαν και δικαίως τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο δεν ανασκεύασε τα όσα -εκτός τόπου και χρόνου- είπε, αλλά πετώντας ένα λαϊκίστικο "είμαι υπέρ του γηπέδου" στήριξε τα όσα είπε την Παρασκευή, έκανε λόγο για διαστρέβλωση, ενώ το ηχογραφημένο κομμάτι των δηλώσεων της ήταν από τον λογαριασμό της Αυγής και πλέον έθεσε και άλλα θέματα όπως το Αλσος ή τα εμπορικά της Φιλαδέλφειας που έχουν λυθεί με τον Δήμο της πόλης εδώ και μήνες. Επίσης, ένα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθεί κανείς είναι ότι η κ. Δούρου μίλησε (για ακόμη μια φορά) για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, σαν αυτό να βρίσκεται σε φάση... λευκού χαρτιού. Το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε έχει καθυστερήσει, αλλά ούτε ξεκινά σήμερα η σύλληψή του ως ιδέα. Η ΑΕΚ έχει εκπονήσει (συνεργαζόμενη με κορυφαίους αρχιτέκτονες) και έχει παρουσιάσει επίσημα ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο έχει υποβληθεί στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και έχει εγκριθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει με ευρύτατη πλειοψηφία επιχορήγηση ύψους 20 εκατ. ευρώ (όπως επιχορήγηση εγκρίθηκε και για τα γήπεδα του ΠΑΟ, του Πανιωνίου και του Εθνικού), ποσό που έχει μπει σε συγκεκριμένο κλειδάριθμο και έχει προγραμματιστεί να γίνει η πρώτη εκταμίευση στη δεύτερη φάση κατασκευής του έργου. Το ΥΠΕΚΑ έθεσε προ καιρού σε δημόσια διαβούλευση νομοθετική ρύθμιση που αφορά το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σχέδιο και σε λίγες μέρες αυτή η νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Με την ΑΕΚ να σκοπεύει στο τέλος του μήνα να καταθέσει φάκελο για την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας, φιλοδοξώντας ότι τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου θα ξεκινήσουν ΠΡΙΝ από τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές. Συνεπώς, αυτό που καλείται να καταθέσει κάθε υποψήφιος Περιφερειάρχης και Δήμαρχος στην παρούσα φάση είναι αν συμφωνεί με όλες αυτές τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και αν σκοπεύει να στηρίξει το πρότζεκτ στη φάση της υλοποίησής του.

Τέλος, επειδή η κ. Δούρου αναρωτήθηκε επίμονα γιατί «άνοιξε» τη δεδομένη στιγμή η συγκεκριμένη συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ (προφανώς εννοούσε σε συνάρτηση με την Περιφέρεια), αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση, αλλά και οι αντιδράσεις προέκυψαν από την δική της (πρώτη) τοποθέτηση για το θέμα, στην οποία έδειξε να έχει ελλιπή ενημέρωση και παρουσιάστηκε αρνητική. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις της κυρίας Δούρου με αντιγραφή από την ιστοσελίδα της για την αποφυγή νέων υπαινιγμών για δαστρέβλωση. Απλά συμπληρώσαμε ένα μικρό κομμάτι που ή το ξέχασαν ή δεν το θεώρησαν σημαντικό:

«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει τεράστια υποκρισία. Αν κάποιος θεωρεί ότι εγώ δεν είμαι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, όχι μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος αλλά πιστεύω ότι εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς.Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από όσα έχω ήδη πει. Και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης η καθ' όλα δικαιολογημένη προσδοκία ενός κόσμου που έχει σημείο αναφοράς την ΑΕΚ. Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης το δικαίωμα να αποκτήσει ο κόσμος της ΑΕΚ το σπίτι του. Αντάξιο της ιστορίας της και των παραδόσεών της. Κάποιοι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχουν πολύ επιλεκτική μνήμη. Δηλαδή δεν αναρωτιούνται γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει η Δούρου.

Γιατί ενώ η υπόσχεση είχε δοθεί από καιρό... κάποιοι ποιούν την νήσσα;Γιατί αυτό το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;Προειδοποιώ ότι όσοι στρατοί κι αν εξαπολυθούν εναντίον μου, κι εναντίον της «Δύναμης Ζωής», δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες μας. Και να μην κάνουμε εκπτώσεις. Να μην φτιάξουμε το γήπεδο που θέλουν αυτοί και όχι το γήπεδο που αξίζει στην ιστορία μιας ομάδας που ανεξάρτητα τι είναι ο καθένας μας, γιατί δεν είμαστε όλοι ΑΕΚ και εγώ δεν θα παριστάνω τώρα στα 39 μου ότι έγινα ΑΕΚ για χάριν της υποψηφιότητάς μου, αλλά δεν μπορώ να ξεχνώ ότι η ιστορία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με ιστορικές περιόδους του ελληνισμού και της χώρας μας που τώρα δοκιμάζεται. Δεν έγινε παρεξήγηση. Εδώ κάποιοι παίζουν με τον πόνο φιλάθλων και τους αντιμετωπίζουν ως δεξαμενή άρδευσης ψήφων. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Το έχουν κάνει στο παρελθόν κι άλλοι, άλλες ομάδες για να τους φτιάξουν γήπεδα κάποιοι κοτζαμπάσηδες. Μην το κάνει και η ΑΕΚ αυτό. 

Και δεν είναι μόνο η προσδοκία των φιλάθλων. Εδώ η ιστορία του γηπέδου έχει πολλά. Έχει το άλσος, την οικονομική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας που ούτως ή άλλως έχει δοκιμαστεί. Είναι πολλά. Επαναλαμβάνω, έχουμε εξαπατηθεί πολλάκις και πλειστάκις από διάφορους. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Αντιθέτως, παλεύω και παλεύουμε έτσι ώστε, όχι μόνο να γίνει το νέο γήπεδο, αλλά να είναι προσιτό στους φίλους της ΑΕΚ, που κατά βάση προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και τις προσφυγικές συνοικίες και έχουν χάσει τις δουλειές ή μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Να προβλέπονται δηλαδή, εκτεταμένες ζώνες κερκίδων του γηπέδου με φτηνό εισιτήριο για φτωχούς, ανέργους, οικογένειες, φοιτητές, μαθητές και άτομα με αναπηρία.

Τέλος, και λόγω των ημερών, καλώ τους πολίτες φιλάθλους να μην συμπεριφέρονται ως ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι κοτζαμπάσηδων και προεστών που, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν νοιάζονται για το κοινό καλό. Αν κάποιοι νομίζουν ότι ζουν τη ζωή που τους αξίζει, ας μην κάνουν τίποτε, ας συνεχίζουν να στηρίζουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και συνεχίζουν να θέλουν να μας εξαπατούν. Προσωπικά, επειδή πιστεύω ότι δεν μας αξίζει να έχουμε αυτή τη ζωή, καλώ όλους να παλέψουμε να την αλλάξουμε».

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου