Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Σε δημόσια διαβούλευση το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας που περιλαμβάνει και το γήπεδο της ΑΕΚ

Τι προβλέπει για την Αγιά Σοφιά σε συνδυασμό και με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας που γίνεται Μητροπολιτικό Πάρκο.


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ενσωματώνει τα δύο Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με την προοπτική να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα ή το αργότερο αμέσως μετά. Ανάμεσα στις αναπλάσεις που προβλέπονται, δίνεται το «πράσινο φως» για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις αυτό δεν είναι η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τους όρους κατασκευής του γηπέδου και έχει ήδη περάσει από διαβούλευση κια προχωράει προς ψήφιση αλλά το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας που προβλέπει κάποια παράπλευρα πράγματα σε σχέση με το γήπεδο.

Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης για διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 3 Απριλίου.Το νομοσχέδιο με τα δύο ρυθμιστικά σχέδια ανάβει το «πράσινο φως» για μεγάλες αναπλάσεις στο κέντρο και την περιφέρεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων θεσμοθετούνται πέντε ιστορικά κέντρα στην Αττική, εκτός Αθήνας και Πειραιά, σε Λαύριο, Ελευσίνα, Κηφισιά, Αίγινα, Μέγαρα με ειδικούς όρους δόμησης και πεζοδρομήσεις. Θεσμοθετούνται παράλληλα επτά Αστικά Μητροπολιτικά Πάρκα σε Ελληνικό, Γουδή, Τουρκοβούνια, Πύργο Βασιλίσσης, Φαληρικό όρμο, Νίκαια (Σελεπίτσαρη) και Νέα Φιλαδέλφεια. Το τελευταίο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα για το γήπεδο της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής:

VII. Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας: Προωθείται η ανάπτυξή του με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής. Η ανάδειξη του άλσους Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου