Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Παίρνει σκούπα τα… σκουπίδια η Αποστολάκη

Οι μέρες περνάνε και η αλήθεια είναι ότι αρκετά θέματα που αφορούν την ΑΕΚ παραμένουν ανοιχτά. Ένα από αυτά αφορά τη μεταφορά της διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού από τον χώρο που βρίσκεται στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε άλλον ιδιόκτητο χώρο.


Το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Τετάρτης δεν έβγαλε απόφαση, αλλά η δήμαρχος Ευτυχία Αποστολάκη είναι «υποχρεωμένη» να ορίσει νέο ΔΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόθεση της δημάρχου είναι να τελειώνει όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς την πιέζει και ο… εκλογικός χρόνος. Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Μαΐου, οπότε οι όποιες αποφάσεις του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας θα πρέπει να παρθούν εντός ενός μήνα. Δηλαδή μέχρι τις 18 Απριλίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Η δήμαρχος έχει τρεις ημερομηνίες στα χέρια της για να δώσει την οριστική λύση και ο χώρος των σκουπιδιών να απομακρυνθεί από το Άλσος. Μία κίνηση που θα πρέπει να γίνει επιτακτικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει και σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Μέσα στην εβδομάδα και μετά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου θα αποφασιστεί η ημερομηνία τέλεσης του συμβουλίου. Είτε στις 2 Απριλίου είτε στις 9 του ίδιου μήνα είτε στις 16/4. Η τελευταία ημερομηνία συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Οπότε τα κουκιά είναι μετρημένα και ουσιαστικά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου αναμένεται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να ψηφίσουν την απόφαση.

Ως επικρατέστερη λύση, πάντως, φαντάζει η μεταφορά των σκουπιδιών σε ιδιόκτητο χώρο στο γκαράζ Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης. Πρόκειται για έναν χώρο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ο δήμος Μεταμόρφωσης, έκτασης 2.000 τ.μ., με μηνιαίο μίσθωμα 1.500 ευρώ. Είναι η πρόταση της δημάρχου, η οποία και πρόκειται να ψηφιστεί, καθώς δεν φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

Πηγή : aek24hours.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου