Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Δανεισμός 20 εκατομμυρίων με εγγύηση το όνομα

Μια ακριβής πρόβλεψη ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που θα χρειαστεί μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε η «Δικέφαλος 1924» στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 


Μάλιστα γίνεται ξεκάθαρο, πως υπάρχει πρόβλεψη για τραπεζικό δανεισμό ύψους 20 εκατομμυρίων Ευρώ, με εγγύηση την σύμβαση για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει:

«Το συνολικό κόστος κατασκευής του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 80 εκατομμυρίων Ευρώ (65,1 εκ χωρίς ΦΠΑ).
Οι ανάγκες αυτές σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας, εκτιμάται πως θα καλυφθούν μέσω του αρχικού κεφαλαίου ύψους ενός εκατομμυρίου και της παρούσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης ποσού 29 εκατομμυρίων ευρώ, με την προβλεπόμενη επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) καθώς και επίσης με τραπεζικό δανεισμό που θα συνάψει η εταιρία και θα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η σύμβαση της ονοματοδοσίας του γηπέδου ως εξασφάλιση, εφόσον αυτή έχει πραγματοποιηθεί, πριν την σύναψη δανειακής σύμβασης της εταιρίας».

Παράλληλα, στο ενημερωτικό δελτίο, υπάρχει και πρόβλεψε για ταμειακή διευκόλυνση από τους μετόχους, αλλά και περαιτέρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σε περίπτωση που παραστεί τέτοιου είδους ανάγκη.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου