Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση

Αύριο (28/2) είναι η τελευταία ημέρα της δημόσιας διαβούλευσης της νομοθετικής ρύθμισης του γηπέδου, που από την επόμενη εβδομάδα θα πάει προς ψήφιση από τα αρμόδια Υπουργεία.


«Θωρακίζεται» νομικά μέσα στο Μάρτιο η «Αγιά-Σοφιά». Στις συναντήσεις που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, είχε καταστήσει σαφές πως επιθυμεί από την Πολιτεία να κάνει αυτό που οφείλει και να στηρίξει έμπρακτα την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας τα προβλεπόμενα και τίποτα παραπάνω.

Άλλωστε το πρότζεκτ του «Ναού» της «Ένωσης» όχι απλά σέβεται τους συντελεστές δόμησης και τους περιβαλλοντικούς νόμους που υπάρχουν σε τέτοιου είδους έργα, αλλά ούτε καν... πλησιάζει τα όρια. Η Πολιτεία από την πλευρά της είχε διαβεβαιώσει την ΑΕΚ πως θα την βοηθήσει να επιστρέψει «σπίτι» της και να αποκτήσει και πάλι το δικό της γήπεδο, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από το πόσο γρήγορα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση του γηπέδου.

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα που «τρέχει» αυτή η διαδικασία και πλέον η νομοθετική ρύθμιση που είναι εναρμονισμένη στα όσα προβλέπονται στο σχέδιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και παράλληλα όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα για σπορ, καταργεί τα προηγούμενα, είναι έτοιμη να περάσει προς ψήφιση. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι αρμόδιοι Υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο και εντός του Μάρτη η ρύθμιση θα «περάσει» και θα ψηφιστεί και από τη Βουλή, με την ΑΕΚ να έχει «θωρακίσει» και νομικά το έργο, το οποίο άμεσα θα ξεκινήσει να υλοποιείται.

Πηγή : aekvoice.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου