Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Κατατίθεται η ρύθμιση για την «Αγιά Σοφιά»

Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα ανοίξει τον δρόμο για να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης του Ναού.


Το τελευταίο σημαντικό βήμα που απομένει, πριν εκδοθεί η άδεια και ξεκινήσει η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», είναι να περάσει από τη Βουλή μια ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά τους πολεοδομικούς όρους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επί της ουσίας, αυτό που επιδιώκει η ΑΕΚ μέσω της τροπολογίας είναι να καταργηθεί ο νόμος που είχε περάσει το 2003 για το γήπεδό της και να επανέλθουν τα προηγούμενα όρια, τα οποία άλλωστε το νέο σχέδιό του γηπέδου σέβεται απόλυτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει πλέον ετοιμαστεί από τους ανθρώπους του ΥΠΕΚΑ και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία που παρουσιάστηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ και ανοίγει επί της ουσίας τον δρόμο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, αλλά και άλλων γηπέδων, δεν έχει σχέση με την «Αγιά Σοφιά», καθώς αφορά τoν εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Άλλωστε, το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» δεν απαιτεί κάποια... διευκόλυνση, καθώς σέβεται απόλυτα τους κανόνες δόμησης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι απλώς να καταργηθεί ο προηγούμενος νόμος (του 2003) που έχει προσβληθεί στο ΣτΕ, ώστε να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο και να καταθέσει τον φάκελό της για την έγκριση της άδειας. Κάτι που πλέον είναι θέμα λίγων ημερών να συμβεί. Βέβαια, δεν αποκλείεται η ρύθμιση που αφορά την ΑΕΚ να περάσει ταυτόχρονα με άλλα νομοθετήματα του ΥΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου.

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου