Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγει τον δρόμο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ

Η ΑΕΚ προχωρά ολοταχώς για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου γηπέδου και συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ιδιαίτερα σημαντικά είναι και όσα συμβαίνουν σε νομοθετικό επίπεδο.


Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ μπορεί να «φωτογραφίζει» την ανακατασκευή της Λεωφόρου, αλλά είναι φανερό πως ανοίγει διάπλατα και τον δρόμο για την ΑΕΚ. Βλέπετε, στις διατάξεις του υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα είναι σημαντικά στην πορεία των έργων για την ΑΕΚ.

«Πρόκειται για υπόθεση που είχε ξεκινήσει από την Πολιτεία πριν αρχίσουμε τη διαδικασία για το γήπεδο και αφορά την πρόθεση να δημιουργηθεί ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο που θα δίνει λύσεις για όλες τις ανάγκες. Υπάρχει πλέον εμπειρία από τα γήπεδα που έχουν κτιστεί ήδη και είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να προστέθηκε για την ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν πολλά σημεία που μπορούν να είναι χρήσιμα στην πορεία», εκμυστηρεύθηκε κορυφαία πηγή της ΑΕΚ με ενασχόληση στο θέμα του γηπέδου.

Πράγματι, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο: «Εκσυγχρον​ισμός Υφιστάμενω​ν Αθλητικών Εγκαταστάσ​εων Ποδοσφαίρο​υ και άλλες Διατάξεις», υπάρχουν κομμάτια που μπορούν να είναι χρήσιμα για την ΑΕΚ. Όπως είναι η απλοποίηση στη διαδικασία αδειοδότησης (άρθρο 7), την χωρητικότητα των ποδοσφαιρικών γηπέδων (άρθρο 6, σημαντικό για τις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ), τον ορισμό των εμπορικών χρήσεων στο 15% της έκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου (άρθρο 5), αλλά και οι τροποποιήσεις των ειδικών κανόνων δόμησης (άρθρο 10).

Πηγή : enwsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου