Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Αγιοστρατίτης: Γήπεδο 28.000 θέσεων


Ο Στέλιος Αγιοστρατίτης, ο αρχιτέκτονας που είχε εκπονήσει το σχέδιο για την Αγιά Σοφιά μίλησε στην SportDay και εξήγησε τα σημερινά δεδομένα για την κατασκευή του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. 


Αναλυτικά:
«Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000. Άλλωστε με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύουν δεν κατασκευάζονται και μεγαλύτερα γήπεδα, μια και είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης.

Για να βγουν οι άδεις για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Οι μελέτες για το γήπεδο έχουν γίνει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και άλλες π.χ. στατικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντολογικές. Και στη συνέχεια θα προχωρήσει το έργο.

Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με τον κ. Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που με καλέσει, φυσικά και θα ανταποκριθώ. Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Και μόνο εκείνος μπορεί να τρέξει αυτό το έργο. Θεωρώ ότι θα πρέπει, ωστόσο, να λυθούν και άλλα θέματα στην ΑΕΚ, όπως είναι αυτό της ΠΑΕ και τα οικονομικά της».

Πηγή : aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου