Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Γήπεδο ΑΕΚ: Όταν το μέλλον σμίγει με το παρελθόν! (Pics&vid)

Το aek-live.gr σας παρουσιάζει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως οραματίστηκε και σχεδίασε νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Βάνης! Απολαύστε την τρομερή έμπνευση του 15χρονου Ενωσίτη μαθητή από τη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο του γηπέδου αποτελεί απίθανη σύλληψη. Να ξεκαθαριστεί, ότι δεν πρόκειται για τα αληθινά σχέδια του γηπέδου. Όσοι το δουν και το εξερευνήσουν όμως, πολύ θα ήθελαν το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια να ανακατασκευαστεί ακριβώς έτσι!«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Πάνω από οχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την… καταστροφή της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ και όμως το συγκεκριμένο σύνθημα δεν έχει σταματήσει να ακούγεται! Ο ρυθμός του συνεχίζει να… παρασύρει τους Ενωσίτες σε κάθε ματς! Όχι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά και σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πυγμαχία, στίβο και όπου αγωνίζονται αθλητές με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τον Δικέφαλο αετό στο στήθος! Η μαγεία ξέρετε ποια είναι; Ότι δεν το τραγουδούνε μόνο όσοι είχαν βιώματα από το παλιό γήπεδο! Αλλά και οι νεότερες γενιές! Οι πιτσιρικάδες που άλλοι επισκέφτηκαν το «Νίκος Γκούμας» μια φορά, άλλη δεν είχαν πατήσει ποτέ τα… ιερά τσιμέντα του, όλοι τους όμως κρατούν την εικόνα του παλιού γηπέδου στο μυαλό τους!  

Ένα από αυτά τα παιδιά, είναι και ο Δημήτρης Βάνης! Ένας 15χρονος Ενωσίτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όπως μας εκμυστηρεύτηκε, από 10 χρονών άρχισε να οραματίζεται το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, δημιουργώντας δικά του εναλλακτικά σχέδια! Σημειωτέον ότι  τη μέρα που οι μπουλντόζες έριχναν το γήπεδο ήταν μόνο 7 ετών! Φτάσαμε στο 2011 και ο Δημήτρης, έχοντας βελτιωθεί από τις πρώτες απόπειρές του, κατέληξε σε ένα σχέδιο, το οποίο πραγματικά δεν έχετε ξαναδεί! Για τις τεχνικές και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησε μας πληροφορεί ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο aek-live.gr και την οποία μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό λινκ. Αρχικά θα σας παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του γηπέδου και εν συνεχεία θα περάσουμε στα wall screen (φωτο) και το βίντεο  που περιλαμβάνει πλάνα από την εφαρμογή (google sketsup). Στο οπτικοακουστικό υλικό θα διαπιστώσετε το μεγαλείο της σύλληψης του έργου που σχεδίασε ο Δημήτρης Βάνης.

Χαρακτηριστικά γηπέδου

Ο χώρος που σχεδίασε ο Δημήτρης περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου-μπάσκετ, εμπορικούς χώρους και πάρκινγκ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου  είναι 4 αστέρων UEFA με  35.500 θέσεις. Έχει 32 σουίτες, θέσεις VIP και δημοσιογραφικά. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ είναι 4000 θέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά:

Γήπεδο ποδοσφαίρου: 35.500-36.000 θέσεις
Γήπεδο μπάσκετ: 4000-4500 θέσεις
Πάρκινγκ: 1000 θέσεις
Εμπορικοί χώροι:  Μπουτίκ, εστιατόρια-καφέ με θέα τον αγωνιστικό χώρο.
Προδιαγραφές: 4 αστέρων UEFA.

Παρουσίαση ποδοσφαιρικού γηπέδου

Εμπρός αητέ… Δικέφαλε!

Η σύλληψη του σχεδίου του γηπέδου είναι πραγματικά τρομερή! Εξωτερικά, από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη θέση που άλλοτε δέσποζε η Σκεπαστή, ξεπροβάλλει ένας γιγάντιος Δικέφαλος αετός! Τα φτερά του εμβλήματος της ΑΕΚ αποτελούν τα σκέπαστρα, τα οποία καλύπτουν από άκρη σε άκρη το γήπεδο!  Το εξωτερικό του γηπέδου κοσμούν γιγάντιες φωτογραφίες ένδοξων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Μίμης Παπαϊωάννου ο Τρύφων Τζανετής,  μαζί με άλλες ιστορικές φυσιογνωμίες του ένδοξου παρελθόντος των οποίων οι εικόνες θα εναλλάσσονται σε slide show . Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φωκών και Καππαδοκίας, στο μέρος δηλαδή που υπήρχε η παλιά μπουτίκ κάτω από τις θύρες 16-17.

Δείτε τα wall screen από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου:

Στην οδό Σμύρνης ξεπροβάλλει ένας γιγάντιος Δικέφαλος αετός τα φτερά του οποίου αποτελούν τα σκέπαστρα του γηπέδου

Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φωκών και Καππαδοκίας!

Τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου κοσμούν γιγάντιες φωτογραφίες παλαιμάχων της ΑΕΚ

Πρόσοψη γηπέδου από την οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου

Η θύρα που βρίσκεται δίπλα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας (Παλιά Θύρα 21)

Πρόσοψη γηπέδου από την οδό Καππαδοκίας

Σε μια γωνιά της Σκεπαστής

Και πάμε στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού γηπέδου! Αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά, είναι η κερκίδα στα καθίσματα της οποίας υπάρχει ο Δικέφαλος αετός. Ένα από τα γνωστά ενωσίτικα συνθήματα λέει, «έλα να νιώσεις, πως είναι η ζωή και όλα τα ωραία μέσα στη Σκεπαστή». Η Σκεπαστή, αυτή η εξέδρα που συγκέντρωνε για πάνω από 20χρόνια την ενωσίτικη νεολαία τηςOriginal21 δεν έμεινε εκτός σχεδίου. Ο Δημήτρης Βάνης την έδωσε ξανά ζωή στο γήπεδο που οραματίστηκε, προσαρμόζοντάς την στα νέα δεδομένα, αφού η χωρητικότητά της είναι μεγαλύτερη της παλιάς!
Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων θα έχουν την καλύτερη θέα, βλέποντας... φάτσα κάρτα την Σκεπαστή και τον τεράστιο αετό από πάνω να τρομοκρατεί τους πάντες! 

Όσον αφορά το υπόλοιπο μέρος του γηπέδου, από τη μεριά που βρίσκονται οι πάγκοι είναι και η εξέδρα των επισήμων (VIPs) με τις 32 σουίτες και τα δημοσιογραφικά (τονίζονται με βαθύτερο κίτρινο χρώμα). Τα… επίσημα, βρίσκονται στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στη θέση της παλιάς θύρας 3.  Η εξέδρα που βρίσκεται το «ΑΕΚ FC» βρίσκεται στην οδό Καππαδοκίας. Την καλύτερη... θέα βέβαια, θα μπορούν να έχουν οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων, αφού από την κερκίδα που βρισκόταν η παλιά θύρα 21 θα βλέπουν… φάτσα κάρτα την Σκεπαστή και τον τεράστιο αετό από πάνω, να τρομοκρατεί τους πάντες!Παρουσίαση γηπέδου μπάσκετ

Εκεί θα γίνεις Βασίλισσα

Το σχέδιο του γηπέδου περιλαμβάνει και κλειστό γήπεδο μπάσκετ, με πολύ καλή χωρητικότητα,  4000 θέσεις, με τη δυνατότητα επέκτασης συν 500 θέσεων. Τα πέταλα έχουν σχεδιαστεί να δεχτούν τον περισσότερο όγκο των φιλάθλων, είναι υπερυψωμένα. Οι κερκίδες πιάνουν τα ¾ του κλειστού.

Εμπορικοί χώροι

Με θέα τον Ναό


Στην παρουσίαση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του σχεδίου αναφέρθηκε η ύπαρξη ήπιων εμπορικών χώρων. Από αυτούς τους χώρους, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει αυτός που προορίζεται για την εστίαση των επισκεπτών. Ο κάθε Ενωσίτης θα ήθελε να απολαύσει τον καφέ ή το γεύμα του με θέα τον Ναό, μιας και ο Δημήτρης Βάνης έχει προβλέψει την ύπαρξη café-restaurant στο χώρο που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου μπάσκετ και της Σκεπαστής. Μάλιστα εκείνο το μέρος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του γηπέδου και υπάρχει οπτική επαφή με το ποδοσφαιρικό γήπεδο.Σας παρουσιάσαμε τα κύρια μέρη του γηπέδου όπως οραματίστηκε και σχεδίασε στο πρόγραμμα που μας έστειλε ο Δημήτρης Βάνης. Τώρα δείτε και ένα βίντεο, στο οποίο η κάμερα του aek-live.gr θα σας ξεναγήσει σε κάθε μεριά του!
Πηγή : aek-liveΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου