Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Να πατήσει Άλσος το γήπεδο

Τρία στρέμματα από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφεια χρειάζεται προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή γηπέδου στον συγκεκριμένο χώροΩς απαραίτητη προϋπόθεση να κατασκευαστεί (μεταξύ άλλων και πολλών φυσικά...) το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι να δοθεί το "οκ" από τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για παραχώρηση τουλάχιστον 3 στρεμμάτων από το Δάσος της περιοχής, με αντάλλαγμα, ισάριθμα στρέμματα από το χώρο του οικοπέδου της ΑΕΚ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ, ο Γιάννης Βούρος επισκέφτηκε χθες τον αρχιτέκτονα κ. Στέλιο Αγιοστρατίτη ο οποίος έχει επιμεληθεί το σχέδιο του έργου, ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη ότι δεν μπορεί η απόσταση που είχαν στο παλαιότερο γήπεδο οι κατοικίες από τη θύρα των επισήμων και τους χώριζε ένας πλακόστρωτος δρόμος, στην οδό Καππαδοκίας, να είναι ίδιος. Έτσι δεν αποκλείεται κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν.
Ο Γιάννης Βούρος, λοιπόν, μετέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που εντοπίζεται στη «χρήση γης», δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί δίχως να επιφέρει αναστάτωση και ενστάσεις οι οποίες αναπόφευκτα θα­­ προκαλέσουν σημαντική (ίσως και ιδιαίτερα χρονοβόρα) κωλυσιεργία και καθυστέρηση.
Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα; Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: Το μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ­ Νέας Χαλκηδόνας δίνει μία νότα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό θα να προκύψει στις συζητήσεις που είναι πλέον αναγκαίο να γίνουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα προτείνει την ανταλλαγή των συγκεκριμένων 3 στρεμμάτων με μέρος από τη δική της γη, ίσως και μεγαλύτερο! Όσα πάρει από την πίσω πλευρά προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό της, τόσα (αν όχι περισσότερα) θα επιστρέψει από την έκταση που της ανήκει, στο σημείο που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δηλαδή που άλλοτε υπήρχε η σκεπαστή εξέδρα του «ναού». Μάλιστα θα προχωρήσει και στην αναδάσωση των στρεμμάτων που θα παραχωρήσει στην ανταλλαγή, εφόσον επαναλαμβάνουμε το αίτημά της γίνει δεκτό από τον Δήμο.

Για να παρθεί βέβαια μία τέτοια απόφαση θα πρέπει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δεν θα μπορούσε ουδείς να προβλέψει ότι θα είναι εύκολο. Ακόμα και αν αυτό συμβεί όμως, η μεγάλη ευαισθησία των πολιτών της περιοχής στο θέμα του Άλσους δεν αποκλείεται να προκαλέσει άλλου είδους αντιδράσεις, ενδεχομένως και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τη διπλή προσπάθεια του Γιάννη Γρανίτσα για την ανέγερση γηπέδου στον ιστορικό χώρο της Ένωσης.

Βέβαια πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με πολύ πιο ήπιες εμπορικές χρήσεις. Η ΑΕΚ εκτός από το ότι θα επιστρέψει (μάλιστα αναδασωτέα και με τη δημιουργία πάρκου τα έξοδα του οποίου θα αναλάβει η ΠΑΕ!) όση γη πάρει «πατώντας» στο Άλσος, θα δεσμευτεί και για άλλες παροχές που πιστεύεται ότι θα αποτελέσουν γερό χαρτί κατά της διάθεσης για μεμονωμένες αντιδράσεις από δημότες της περιοχής.

Εργασίες που θα προκύψουν στους (ήπιους αλλά ικανούς για να απασχολήσουν αρκετό προσωπικό) εμπορικούς χώρους αλλά και στο ίδιο το γήπεδο (φύλακες, υπάλληλοι καθαριότητας κλπ.). Θα ενοικιάσει θέσεις πάρκινγκ με χαμηλές τιμές και προνόμια. Ενδέχεται επίσης να προτείνει στον Δήμο ένα ποσοστό χαμηλό (1­2%) από τα έσοδα εισιτηρίων (εξαιρουμένων αυτά των καρτών διαρκείας). Ο κ. Βούρος δεν δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη αυτής της επικείμενης συζήτησης­ διαπραγμάτευσης με τον Δήμο, ωστόσο αναγνωρίζει ότι το εμπόδιο αυτό πρέπει πλέον οπωσδήποτε να ξεπεραστεί και μάλιστα πολύ άμεσα.

Όσον αφορά τα δεδομένα το γηπέδου, σύμφωνα με την ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ το project που έχει παρουσιάσει ο κ. Αγιοστρατίτης προβλέπει "χωρητικότητα 28.000 θέσεων και υπόγειο πάρκινγκ ως και για 3.000 αυτοκίνητα. Οι θέσεις των επισήμων και VIP θα βρίσκονται στην πλευρά που ήταν και παλιά, ενώ όλες οι εξέδρες θα είναι σκεπαστές. Το σχέδιο μοιάζει αρκετά με εκείνο που είχε εκπονήσει ο κ. Αγιοστρατίτης το 2005 για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ασφαλώς μικρότερο και τροποποιημένο, αλλά με την ίδια λογική. Ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά σύγχρονο γήπεδο.Υπάρχει δε η πληροφορία (αν και αυτή ελέγχεται από τη στιγμή που δεν έχουμε δει τη μακέτα με τα μάτια μας) ότι το γήπεδο θα έχει θόλο που θα ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να προστατεύεται ο αγωνιστικός χώρος. Όλα αυτά βέβαια θα τα γνωρίζουμε καλύτερα εάν κι εφόσον το σχέδιο περάσει από τη Βουλή και δοθεί πλέον προς δημοσιοποίηση".

Πηγή : aek365Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου